האם יש אנשים שאלוהים אוהב אותם יותר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/01/24 09:27 יד בשבט התשפד

שאלה

שלום לך כבוד הרב רציתי לשאול אותך , יש מצב שיש אנשים שאלוהים אוהב אותם יותר ? הרי גם הורים לא אוהבים את כל הילדים באופן שווה כי זה בלתי אפשרי , אז האם אולי גם אלוהים , יש כאלה שאוהב יותר ויש כאלה שאוהב קצת פחות ?

תשובה

שלום וברכה

איני בטוח שהבנתי את השאלה בדרך נכונה. אכתוב לאור מה שהבנתי, ואם התשובה אינה מכוונת למה ששאלת – אשמח שתשובי ונברר את הסוגיה מחדש:

אנחנו לא יודעים את סודות אהבת הא-לוהים. ברם, סביר מאוד להניח, וכך אנו מוצאים במקומות שונים בתנ"ך, כי הקב"ה אוהב את הבוחרים בטוב, ומרחיק יותר את אלה שבוחרים ברע. אין מדובר בסולם אובייקטיבי, כי אם בעולמו הסובייקטיבי של כל אדם, כלומר: מנקודת ההתחלה של כולנו אנחנו קרואים להתקדם ולעשות את הטוב בעולם, בין בעיני הבריות ובין בעיני שמיים. כשאנו עושים זאת – אנו אהובים יותר, והדרך הזו פתוחה לכל אדם; כשאין אנו עושים זאת – אנו מרוחקים יותר, כי אין אנו מממשים את מה שראוי שנעשה בעולם הזה.

אין מדובר אפוא ב"רגשות" של הקב"ה, או בגחמות של אהבה שונה בין אדם לאדם, אלא בהשתקפות של מעשינו באור העניין הא-לוהי.

כל טוב ועשיית טוב