זוגיות וחזרה בתשובה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/01/24 09:31 יג בשבט התשפד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

תודה רבה על הזכות להתייעץ איתך.

אני לא יודעת איך לשאול את זה אז אשמח פשוט להגיד את זה איך שזה..

אני בתהליך חזרה בתשובה בשנה האחרונה,בתוכו יש לי עדיין עליות וירידות ואני עדיין לצערי לא במקום של להתגבר במאה אחוז על יצר הרע ועל התאוות שיש בחוץ.

לאחרונה חודש קשר ביני לבין מישהו מהבית ספר שבמהלכו אנחנו חושבים על לקדם את היחסים,משתדלים בשמירת נגיעה וכו.

חשוב לי לציין שאותו בחור מסורתי מאמין רוצה לגדל בית דתי עם ערכים דתיים אך לא בתהליך של תשובה לפחות כרגע .

אני במהלך התקופה של השנה חשבתי כמה פעמים על שידוכים אבל זה מרתיע אותי ואני לא מרגישה שאני שם.

אני לא יודעת אם אכן הדבר התמשש או לא

אבל בגלל שזה כביכול לא דרך שידוך / אםיליקציות של דתיים שהבנתי שזה אפשרי

אני מפחדת שלא יהיה לי בזה את ברכת השם,שאם אני לא הולכת בדרך שאני אמורה ללכת זה לא אותה הברכה / הזיווג הנכון שלי. שאולי זה ניסיון של יצר הרע ..

הרבה תהיות שאשמח אם תוכל להאיר לי עליהם מעט או לייעץ לי איך לקבל הכוונה נכונה מהשם

תודה רבה ושנשמע רק בשורות טובות

תשובה

בס"ד

שלום רב,

כדאי להשתחרר מעמדה של פחד מפני עונש. לא נכון להחליט בגלל שמפחדים מאלוהים.

כל אדם, גם אדם מאמין, צריך לפעול מתוך תחושת חופש. לבחור דברים כי הם נכונים לו ולא לוותר על מה שחשוב לו בגלל פחד מעונש. אדם צריך להיות אמתי ושלם עם עצמו.

תשאלי את עצמך: "מה נכון לי"? "מה הדרך האמתית שלי"? איזה בית את רוצה להקים? איזה חינוך לתת לילדים? איזה אופי של משפחה? איזה אבא את רוצה שהילדים שלך יראו ויצמחו לאורו.

אם הבחור הזה מתאים לחלום שלך - תבחרי בו.

אם הוא לא מתאים - תהיי שלמה עם עצמך שנפרדת ממנו. לא בגלל פחד מאלהים אלא בגלל שזו הבחירה שלך.

הערות:

1. תביאי בחשבון שאם הבחור לא בתהליך של תשובה - הוא בהחלט יכול להישאר כמו שהוא עכשיו. תזהרי לא להשלות את עצמך שהוא יעשה תשובה.

2. המשפט: "משתדלים בשמירת נגיעה" מעלה ספק מי קובע את סגנון הקשר ביניכם את או הוא?

3. אתרי היכרויות בין דתיים פועלות יפה ומביאות הרבה תוצאות טובות.