אבלות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/01/24 19:15 יא בשבט התשפד

שאלה

שאלה:

שלום כבוד הרב אבא שלי נכנס לאבל אמא שלו נפטרה החודש ובן הזוג שלי הציע לי נישואין לא מזמן רצינו לקיים חתונה בסוף השנה אך אבא שלי בשנת אבל האם מותר לו לבוא ולחגוג את החתונה שלי בתוך שנת האבל?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בודאי, אדרבא החתונה שלך תהיה הנחמה שלו שקם כעת בית חדש בישראל, והוא יגיע לחתונה אמנם בגדרים הלכתיים, אבל לא ראוי לדחות את החתונה. אני בטוח שגם הסבתא שלך תהיה שמחה ביום חתונתך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ