ציצית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/01/24 19:37 יא בשבט התשפד

שאלה

בס״ד

שלום לכבוד הרב,בתור נעל החלטתי לקבל על עצמי את מצוות הציצית ואני מעוניין ללכת לרכוש בקרוב,לא יכולתי שלא לשים לב שיש ציציות עם פתילים בצבע תכלת שעולים יותר,ולאחר חקירה וקריאה זריזה הבנתי שיש דעות חלוקות בנוגע לנושא של אם ללבוש ציצית עם פתילים תכלת אז החלטתי לשאול פה ולהכריע את הדעה שלי,האם זה בסדר שארכוש ואלבש ציצית עם פתילים בצבע תכלת?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם צדקת שיש דעות שונות בעניין פתיל תכלת בזמן הזה. הנראה לי שאתה מתחיל את דרכך במצוות ציצית תתחיל בצצית שכולם הולכים איתה והיא מסורה מדור דור ללא תכלת. תתרגל למצווה כפי שנהגו בה ואח"כ אם תראה צורך תוכל לעשות זוג עם תכלת. יש בכך קצת יוהרא (התנשאות) שאדם מתחיל מצווה וכבר עושה אותה בהידורים מיוחדים. על כן עלה במדרגות הקדושה והמצווה בצורה מדורגת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ