קרי לילה עם חלום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/01/24 19:23 יא בשבט התשפד

שאלה

לכבוד הרב,כמה צער יש לי בדבר. חודשים רבים משתדל שלא להרהר שום הרהור רע ולשמור על העיניים כמה שיותר,והינה לפתע בשלישי לשבת תקף אותי חלום הזוי וקמתי ממנו שאני עוצר בתחילה את הקרי לילה(יצאו קצת טיפות) וצער היה לי מכך,קראתי תיקון הכללי ובחמישי בבוקר הלכתי לטבול במקווה. והינה,בשבת! תקף אותי שוב חלום הזוי שאין כדוגמתו,וקמתי באמצע הלילה ממנו לאחר שלצערי לא הצלחתי לעצור בחלום וקמתי מלוכלך מעוון זה,אני מקפיד לקרוא כל לילה קריאת שמע לפני השינה וגם תיקון חצות...חוזר בתשובה ומתחיל ללמוד קצת תורה וגמרא וזה גורם לי לצער עצום,לא שאתייאש חס ושלום,אלא מה הסימן הזה? על מה נגרם ואיך אוכל לבקש סליחה ורחמים מהשם יתברך שימחוק לי עוון ובושה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין אדם עומד על דברי תורה אלא א"כ נכשל בהם. תמיד יש את התשובה שהיא מביאה את האדם גבוה יותר, וכמו כן אמרו חז"ל שהקב"ה מנסה רק את מי שהוא יודע שיכול לעמוד בניסיון, ועל כן תמיד יש להוסיף להשתדל להיות בטהרה עם כל הקושי העצום הכרוך בכך. כדאי אולי לקרוא את הספר של הרב יהושע שפירא "ממצולות אשיב" או את הרב ארוש שמתמודדים כל אחד בדרך אחרת עם הנושא הקשה הזה.

תתאזר בגבורה ותצליח.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ