פלאפון בשבת - ספירת צעדים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/01/24 19:39 יא בשבט התשפד

שאלה

יש לי אפליקציה בפלאפון שסופרת צעדים, ואם עומדים ביעד יומי/שבועי, היא מתגמלת בהנחות בחנויות וכדומה.

האם מותר לשים את הפלאפון במצב שקט/טיסה בשבת בתיק שמסתובבים איתו בכל מקרה (כגון, ווסט צבאי במילואים או תיק תינוק המחובר לעגלה), כדי לספור את הצעדים הרלוונטיים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שאתה רוצה את ספירת הצעדים (כדי לקבל פרס) א"כ אין להתיר לעשות זאת בשבת. שאתה גורם לכתיבה בספירת הצעדים וזה נעשה לצונך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ