קיום הבטחה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/01/24 12:36 יא בשבט התשפד

שאלה

בעבר הבטחתי לחתני שאממן לו תפילין מעור בהמה גסה לרגל הגיעו של נכדי בחודש אדר ב לגיל 13. להפתעתי הודיע לי חתני לאחרונה כי רכש תפילין מהודרות אצל סופר סת"ם בסך 7500 שקל .

שאלתי : מאחר שלא ציינתי סכום האם לממן את כל הסכום או מאחר והמחיר נראה לי מופרז ולא העליתי בדעתי הוצאה של מעבר ל 3500 שקל האם להשתתף רק באופן חלקי .

בברכה

תשובה

שלום וברכה

לשאלה זו שני דברים.

רובד אחד הוא הרובד ההלכתי - מה דין אדם שאנו מעריכים כי טענתו שהוא לא התחייב לסכום הגדול הזה נראית סבירה. יש כמה הלכות בשולחן ערוך, ואכן נראה מדבריהם כי ההתחייבות אינה מחייבת אותו ברמות כאלה.

הרובד השני הוא הרובד המשפחתי. הטוב ביותר הוא להגיע להסכמה ולא לפנות לדיני תורה.

כל טוב