מחשבות טורדניות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/01/24 15:20 יא בשבט התשפד

שאלה

לכבוד הרב,

יש לי מחשבות טורדניות אלו בעצם מחשבות לא ראויות ללא שליטתי ונגד רצוני.

גם לגבי השטן, האם הוא יכול לפגוע בי בגלל זה?

אני יודעת שהכל מהשם ובגלל זה השטן רק שליח אבל אולי השם עשה שאם קורה מצב כזה אז הוא כן יכול לפגוע וכך ברא את הטבע..

תודה רבה.

וגם לגבי ה', הוא סולח לי נכון?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מחשבות טורדניות אינן בחירה שלך.

מעשים שנכפים על אדם ללא בחירה שלו - כמו מחלה, או חרדה אין לאדם אחריות עליהם. לכן אין עליהם עונש.

יש מושג בחז"ל: "אונס רחמנא פטריה" - אדם נענש רק על דברים שהוא בוחר לעשות. הדברים שאת מתארת לא נעשים מתוך בחירה שלך.