כדור פלזמה בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/01/24 10:14 ט בשבט התשפד

שאלה

האם מותר להשתמש בכדור פלזמה בשבת? כמובן שאני לא מדבר על טלטול שאסור בגלל שהוא מוקצה, אלא על נגיעה בו כשהוא מונח על שולחן. תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שנוצרים קווי מתח אלקטרוניים (לא ממשיים) אבל ישנה יצירה חדשה, אין זה איסור תורה אלא איסור מדרבנן של גמר מלאכה, כשם שאסרו להפוך מוצק לנוזל בגלל שינוי ממצב צבירה למצב צבירה וכן אסרו להפעיל מכשירים אלקטרוניים לא חשמליים.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ