הבדלה (שאלה קצרה וממש דחופה בשבילי לפני השבת) תודה רבה רבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/01/24 09:44 ט בשבט התשפד

שאלה

בס״ד

שלום הרב.

שאלה ממש דחופה שאני רוצה לדעת לפני שבת..

אני עושה הבדלה בעצמי במוצאי השבת

אך לא תמיד הולכת לתפילה..

ואמרו לי שאם אני אומרת המבדיל רק אז יכולה להדליק את הנר…

איך הולכת הברכה ??

של המבדיל שאומרים לפני הדלקת הנר כי אם לא אומרים המבדיל זה עדיין נחשב שבת וזה מוקצה להדליק את הנר.. אז איך הולכת הברכה של המבדיל שאומרים לפני ההבדלה עצמה ואז אפשר לעשות מלאכה?

תודה רבה רבה ובשורות טובות

תשובה

בס""ד

שלום וברכה

הברכה היא "ברוך המבדיל בין קודש לחול" ויש מוסיפים "בין אור לחושך בין ישראל לעמים בין יום השביעי לששת ימי המעשה" אבל ברכה זו איננה בהזכרת השם אלא באמירה, כשם שמבדילים גם בברכת "אתה חוננתו" בתפילת ערבית שהיא בלא שם ומלכות, אלא האמירה מבדילה. הבדלה זו לא מתירה לאכול אלא לעשות מלאכות.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ