משהו מוזר קורה בבית שלי

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 17/01/24 14:29 ז בשבט התשפד

שאלה

שלום לרב

דברים מוזרים קורים לי בבית ואני לא יודעת מה זה ומה לעשות ..

אני ובן הזוג עברנו לגור ביחד ליפני כמעט שנה

בארבעה חודשים האחרונים קורים דברים מוזרים בבית הדלתות שלי נפתחות הדלת של הארון גם נפתחת או נסגרת . בחנוכה שתי חנוכיות נשברו לי כוסות מתפוצצות יש לי תמונה בסלון היא נפלה משום מקום פעמיים והמזוזות תקינות לפי מה שאני יודעת . עכשיו הכי מוזר גם אני וגם בן הזוג שלי שומעים שקוראים לנו בשם שלנו בלחישה רק שאני לבד או שהוא לבד וזה קורה ומפסיק ואחרי 3 חודשים אני שמעתי עוד הפעם ויש לי כלב הוא נובח על האוויר . ואין חלונות פתוחים והכל סגור אפילו לא יתוש בחדר והשיערות שלו מתחילות לסמור והוא משתגע וניהיה עצבני .

אני לא רוצה להאמין בדברים כאלה ואחרים וזה הסיבה שאני פונה אלייך בשביל אולי הסבר אחר לעומת כל מה שקורה לי בראש

תודה רבה ????????????????

תשובה

שלום לשואלת.

בהנחה שכל מה שכתבת כאן אלו דברים שאתם רואים בבית ואין אלו חלומות של סיוט האולי מתרגשים עליכם בתקופת המלחמה והבהלה.

אם כך פני הדברים

והרצפה ישרה וקירות הבית תקינים ואינכם גרים בקראוון מתנייד

כנראה שצריך סיוע רוחני.

בדרך כלל בודקים מזוזות

את אומרת שלפי מה שאת יודעת מזוזות כשרות איני יודע אם בדקתם או זו השערה כי אין השערות צריך לבדוק ולוודא שהן כשרות כמובן ואין מקור מים המרטיב,אותן וכדומה.

בדקו האם יש בבית מקום שצריך לשים בו מעקה כמו גרם מדרגות או חלון או עליית גג אם יש לכם משהו ללא מעקה נא עשו זאת ובהקדם.

בנוסף לכך חשוב שתבדקו שאין בבית דברים של עבודה זרה כמו שתי וערב או דברים ישנים שקניתם בשווקים או בחוצה לארץ ואולי הם כלים שעבדו בהם עבודה זרה.

ואם יש,דברים כאלו בבית מקובלים אנו שיש בהם בעיה רוחנית.

דבר נוסף בדקו האם עשיתם חנוכת בית כי זה דבר חשוב במנין.

וכדאי שתבקשו מישיבת מקובלים לעשות תיקון מיוחד במקרים כאלו.

ועוד דבר

איני יודע אם בן זוגך להגדרתך הוא בעלך ונשאתם כדת משה וישראל או לא וחשוב שתבדקי ענין זה עם הרבנית של השכונה.

ויהי רצון שינוסו כל פחד ובהלה ומיני משחיתים ונס יגון ואנחה רק ששון ושמחה ימצא בה.