שמירת נידה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/01/24 05:45 יא בשבט התשפד

שאלה

שלום הרב,

אנחנו זוג נשוי 15 שנה והורים לשתי בנות מדהימות.

זוגתי מבית דתי ואני חילוני.

אישתי שומרת נידה 14 יום או כמה שההלכה קובעת, ועד לאחרונה קיבלתי זאת עם כל הקושי שכרוך בזה מבחינת האינטימיות וקירבה.

לאחרונה כאמור, התחלתי לעשות חושבים עם עצמי, לאור העובדה שחיי הנישואין שלנו לא גורמים לי להיות אדם מאושר והאהבה בינינו היא סוג של הרגל. ולא נשכח שיש ילדים ולכן לעשות צעד קיצוני הוא קשה עוד יותר.

לעניינו, קשה לי עם נידה והריחוק שזה גורם באותם ימים, מוביל אותנו למשבר בזוגיות. מבחינתי , זה כרגע המכשול בזוגיות ומה שעלול לגרום לפירוד.

האם קיימת אפשרות להקל בימי הנידה? יש אפשרות להקל במקרים כאלו?

בכבוד רב ותודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. אני לא מכיר אפשרות להקל.

2. הסיפור שלכם, כפי שאתה מתאר, לא מתחיל במיטה. אתה במשבר נישואים, זה קורה בכל מני תקופות בנישואים.

הרבה פעמים נדמה שהכל קשור למיניות אבל זה לא נכון. עובדה שבעבר הקושי הזה לא הפריע לך כל כך.

ממליץ לך לפנות לטיפול רגשי או לטיפול זוגי, זה הפתרון הנכון למצב שאתה מתאר.

בהצלחה!