למה בכלל האל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/01/24 05:34 יא בשבט התשפד

שאלה

למה אלוהים נותן עונשים כבדים לכל האנושות בגלל שני בני אדם כמו אדם וחווה?בגלל שנחש אחד גרם להם למשהו בני אדם ירגישו שנאה כלפיו

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אדם וחוה גרמו לגרוש מגן עדן. לעם ישראל, באמצעות התורה, יש אפשרות להחזיר את המציאות לגן עדן, אנחנו נכשלים בכך באשמתנו.

בשעת מתן תורה היתה הזדמנות לתקן את העולם, אבל הם העדיפו לרקוד לעגל הזהב. בכל דור אפשר להתגייס ולהתרומם לגאולה, על כך אמרו חז"ל: "כל דור שלא נברא המקדש בחייו, כאילו נחרב בחייו".

כל דור יכול לגאול את העולם.