דחיית בר מצווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/01/24 10:03 ט בשבט התשפד

שאלה

שלום הרב,

בני הבכור עומד לחגוג בר מצווה בשעה טובה ב-ג׳ בניסן (11.4 בתאריך הלועזי, הוא נולד ב-7.4.11).

לצערי הרב והגדול, אהיה בנסיעת עבודה בחוץ לארץ מתאריך 2.4 עד תאריך 16.4.

אשמח לעזרתך בהבנה למתי אפשר לדחות את בר המצווה? ומה כל התהליך הדרוש בכך (עלייה לתורה, הנחת תפילין, אירוע וכו׳).

תודה רבה מקרב לב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צריך להשתדל מאד להיות ביום הבר מצווה עם הבן לתת את היחס הראוי למעמד. דברים אלו עושים רושם גדול. אם אין אפשרות נראה שכדאי לעשות הנחת תפילין לפני הנסיעה עם טכס קטן כולל סעודה קטנה על התחלת הנחת תפילין. ביום הבר מצווה יעשה סעודה אולי עם בני הכיתה וחברים קרובים. לגבי עליה לתורה יכול לעלות מיום הבר מצווה שלו, את העליה לתורה בשבת ידחו קצת, והמסיבה למשפחה אפשר לדחות קצת.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ