זמן עשר המכות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/01/24 09:58 ט בשבט התשפד

שאלה

שלום

רציתי בבקשה לשאול לגבי משך זמן כח מכה מ עשר המכות, ראיתי שדורשים שכל מכה נמשכה זמן קבוע כחודש ימים, כאשר 24 ימי התראה ונמשכה שבוע בפועל או להפך.

השאלה שלי איך הדברים מסתדרים עם פשט הכתובים במקרה של מכת צפרדעים, ערוב וברד פרעה נכנע ומבקש להסיר המכה ואז משה מתפלל ועוצר את המכה ולכן משתמע שמכות אלו בהם משה התפלל נמשכו פחות זמן מיצר המכות?

תודה

שם הרב העונה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יתכן שהצפרדעים היו ששה ימים ומשה בקש בשביעי, אין אנו יודעים את אורך המכה קודם תפילת משרע"ה. כך גם בערוב וברד, אבל אורך המכה בודאי שלא היה זהה בכל המכות, מכיוון שארבה היה בזמן שהחטה הייתה יבשה והשעורה אפילה, זה יתכן מאדר ואילך, ואחרי ברד היו עוד ארבה וחושך, ומכת בכורות. ולא יתכן לפי המדרש שבחודש יהין ג' מכות.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ