לא לחכמים לחם...

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/01/24 16:51 ד בשבט התשפד

שאלה

שלום לך כבוד הרב בספר קוהלת כתוב , לא לחכמים לחם , ולא לנבונים עושר , והשאלה שלי היא מה זה בדיוק אומר ? שאלוהים מחליט אם אהיה עשירה ולא אני ? שזה בעצם לא קשור לחכמה , עושר ? אלא אלוהים קובע מי עשיר ומי עני ?

תשובה

שלום וברכה

הפירוש המקובל לפסוקים אלה הוא מעט שונה.

אנחנו חושבים שהחכמים הם אלה שיהיו עשירים, ויהיה להם אוכל כרצונם, אבל המציאות המלמדת שלא בהכרח מי שהוא חכם - יש לו לחם;

ולא בהכרח מי שהוא נבון - הוא עשיר.

הדברים מונהגים בצורה מורכבת יותר מאשר אנו יכולים לצפות מראש.

ובוודאי שגם הקב"ה שותף בכך, אולם גם בלי התערבותו - התופעות האלה קיימות.

כל טוב