תפילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/01/24 10:31 ט בשבט התשפד

שאלה

האם מותר לי בתפילת עמידה להתפלל בטון של "הפצרה" כלפי הקדוש ברוך הוא (מברכת תקע בשופר גדול עד ברכת רצה כולל ברכת רצה) ואז להתפלל בטון של כניעה כלפי הקדוש ברוך הוא מברכת מודים עד סוף התפילה? או שמא יש בזה בעיה של כביכול זלזול בקדוש ברוך הוא

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

חכמים תקנו לנו סדר תפילה, כמבואר בשו"ע ונושאי כלים, לא כדאי לחדש חדושים שלא נכתבו ולהוסיף מה שלא תקנו, וכבר אמרו חכמים כל המוסיף גורע.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ