הכרות עם בחור שאינו ברמתי הרוחנית

חדשות כיפה הרב דוד לוי 13/01/24 23:58 ג בשבט התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בחורה חרדית והכרתי בחור שאינו חרדי, הוא דתי, האמת לא בטוחה עדיין את הרמה שלו.

לא נפגשתי איתו עדיין אני אוהבת לדבר איתו, הוא בוגר ויש חיבור ביננו.

אני ממש מבולבלת, האמת שזה ממש לא מקובל אצלינו ככה להכיר בחורים

ומצד שני הוא גם אומר שהוא כל הזמן מתחזק עוד וזה..

אני לא באמת יודעת מה לעשות עם זה.

כי קשה לי לעזוב את זה גם.

האמת שניסינו לנתק את הקשר וזה עזר שלושה ימים. אחכ חזרנו להתכתב.

אני מבולבלת ממש.

אם אפשר את התייחסותך בעניין

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

קשה מאד להאיר בלי להכיר לא אותך ולא אותו.

אני מבין ששניכם מעונינים להתחתן בחודשיים הקרובים, שאם לא כן, אין היתר לקשר בין גבר לאשה.

כמה נושאים לבירור שלך:

השאלה הראשונה האם הוא מקפיד במצוות בדגש על איסורי נגיעה וייחוד שקשים לאדם.

השאלה השניה האם אתם רואים את העתיד במשותף עין בעין מקום הקב"ה במרכז החיים שלכם, חינוך הילדים וכד' תזכרי שתורה ניתן ללמוד אבל מידות קשה מאד לתקן

חכמה אפשר להחכים אבל יראת שמים קשה יותר.

בהצלחה

דוד לוי

# חרדי זה ענין חברתי ולא מהווה הוכחה לרמה דתית וכד'