ילד שבר דבר חדש ויקר שההורים קנו והוא לא מודע באשמה האם הילד השני צריך לספר להורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/01/24 10:56 ט בשבט התשפד

שאלה

הורים קנו ספה חדשה, ובזמן שההורים לא היו בבית, היו שני הילדים שלהם בבית, ואחד הילדים בטעות שבר בה משהו והילד השני ראה שהוא עשה את זה. אחר כך ההורים הגיעו הביתה וראו שהיא שבורה וחשבו שלא שמו לב שהיא הגיעה ככה בהתחלה, מה שלא נכון. והילד ששבר לא הודה באשמה וההורים רוצים להתקשר לחנות לומר שהיא שבורה (והם לא יודעים שהילד שבר. הם חושבים שהיא הגיעה מהחנות שבורה) ובמידת הצורך לקבל החזר או שהחנות תחליף להם את הספה לאחרת. האם הילד השני שראה את הילד הראשון שובר בטעות צריך לספר להורים? ואם כן אז איך לספר להם? (זה לשון הרע או השתנקרות?)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שבסיפור יש הצלת בעל החנות שלא יצטרך לשלם עבור ספה חדשה, וזה הפסד גדול, על כן יש חובה להציל את בעל החנות (החברה) מהפסד כספי ויש לספר להורים. אבל יספרו להם בשקט וההורים יעשו כפי ראות עיניהם.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ