החלפת שם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/01/24 00:16 ב בשבט התשפד

שאלה

שלום וברכה, הוריי נפטרו צעירים, אין לי אחים ואחיות והתגרשתי פעמיים . אני מרגישה שיש צורך בהחלפת השם . גם בכל שלבי החיים עברתי קשיים משפחתיים וחברתיים. אני בת 43 , יש לי שתי בנות בוגרות מהנישואים הראשונים שאותן אני מגדלת לבדי .

אודה לעצת רב .

בילדותי אמי נהגה לומר שרצתה לקרוא לי בשם אורית , אך מכיוון ששם משפחתנו הוא כהן אור, פחדה שיש מדי אור בשם ולכן קראה לי יפית.

אם לא יומלץ על החלפת השם אז מה יכול לעזור . אם בכלל.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש מקום לשנוי השם רק לאחר שינוי באדם, להוסיף להתקרב לקב"ה, שינוי במדות במעשים בחסד ובמחשבות טובות וכדו' אלו שינויים חיוביים ואחר כך אפשר לחשוב על שינוי השם.

שבת שלום

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ