חתונה ברבנות מבצע חתונה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 14/01/24 19:26 ד בשבט התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב , רציתי לדעת האם יש שעות מסויימות לחתונה ברבנות?

תשובה

שואל נכבד

ראשית הנני מברככם בברכת מזל טוב.

המונח חתונה ברבנות משמעו חתונה לא באולם אירועים אלא חתונה במשרדי הרבנות או חתונה צנועה בבית כנסת לפחות עם מנין אנשים כפי שלמדנו מבועז ורות במעמד הזקנים וראה בגמרא כתובות ז שברכת חתנים גם היא בעשרה.

את זמן החתונה צריך לתאם עם הרב ובדרך כלל מוצאים זמן נוח ומתאים לערוך חופה צנועה זו.

ליבי אומר לי כי השואל או השואלת עלומי השם רוצים להתחתן ברבנות בגלל אי יכולת כספית לממן חתונה.

או בגלל שרות צבאי או בגלל המלחמה שנפתחה לפני צאה יום מלחמת שמחת תורה.

אם הרגשתי נכונה אשמח לנסות לסייע עם חברים טובים ועם קוראי תשובה זו לארגן לכם חתונה קצת יותר מכובדת מחתונה מצומצמת

שיהיה קצת יותר במקהלות חתנים ומשתה נגינתם.

על כן אנא בבקשה אם זו הסיבה השיבו ופנו אלי ואשתדל בלי נדר לשמחך יצירך בגן עדן בעזרת הקדוש ברוך הוא משמח ציון.

נא בבקשה מיד השיבו

וציינו מספר הטלפון לשוחח עמכם המספר והשם לא מפורסמים תבורכו.

ולקוראי התשובה מי יודע אולי מצוה גדוחה מזדמנת לנו אם כן בלי נדר אעדכנכם.

עוד ישמע בהרי יהודה ובחוצות ירושלים קול ששון וקול שמחה

קול חתן וקול כלה קול אומרים הודו להשם יתברך.