המשיח גדול ממשה?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/01/24 16:11 א בשבט התשפד

שאלה

האם המשיח נועד להיות גדול יותר ממשה? הכוונה, האם הוא יהיה יותר מחובר לאלוהים, נשגב, מרכזי יותר לדת?

מצד אחד, איך אדם יכול להיות נשגב ומחובר יותר לאלוהים ממי שראה אותו במו עיניו? מצד שני, תפקידו גדול יותר, שכן עליו לגאול את ישראל והעולם.

ואם המשיח נועד להיות דמות מרכזית יותר עבורנו, ייכתב עליו פרק חדש בתנ"ך שיתעלה על התורה?

תשובה

שלום וברכה

ההנחה כי יש ציר אחד, ועליו מפוזרים גדולי ישראל לדורותיהם, ומודדים מי גדול יותר וכדו' - היא הנחה שגויה.

יש צירים שונים, שלא ניתנים למדידה הדדית.

ישנו ציר משה רבנו, וישנו ציר המשיח, וישנו ציר אליהו וכדו', וכל אחד מהם ייחודי מצד עצמו, ולא ניתן בכלל להשוואה: זה מוסר התורה וזה הגואל.

יש פסוקים מהם נראה כי תיכתב "ברית חדשה" או למצער תוספת לברית הקיימת, אולם אלה הדברים לא נדע אותם עד שיתרחשו.

כל טוב