דחוף עבורי! תודה רבה רבה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/01/24 09:19 ב בשבט התשפד

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב! ערב טוב.

שאלה לי אלייך

קניתי סוודר של קבוצת כדורסל שיש לידו עוד סמל בקיצור סוודר שמאוד אהבתי. כשחזרתי הביתה גידלתי שהסוודר שלקחתי הוא מהגברים מידה s אבל בעייני הסוודר נשי.

אולי גם גברים היו לובשים אותו אבל בעיני הוא יותר נשי מאשר של גברים. וגם הוא במידה קטנה יחסית שיותר של נשים הייתי אומרת.

האם יש עם זה בעיה הלכתית ללבוש אותו?

כי הוא נראה נשי בעייני. וגם אני משארת שאם אלך איתו יחשבו שהוא של נשים (יש כאלה שאולי יחלקו בגלל שיש סמל של קבוצת כדורסל)

האם יש בעיה ללכת עם הסוודר מבחינה הלכתית?

ועוד שאלה קצרה.

על אותו הסוודר יש בסמל של הקבוצה אדום. אבל אדום שלא ממש רואים . ממש בצד יש אדום בתוך עגול עם עוד ציורים. הסוודר שחור .

האם מותר ללכת איתו? כי אסור ללכת עם בגדים בצבע אדום נכון? אבל הסמל הוא בצד והאדום הוא מאוד קצת לא משהו מוגזם שממש מושך לעין. אז האם יש בעיה הלכתית ללכת עם הסוודר?

תודה רבה רבה וערב טוב!

בשורות טובות! ושתזכו למצוות! אתם עושים עבודת קודש ועוזרים לי ולעוד הרבה אנשים אני בטוחה המון!

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל בגד שהוא גם של נשים וגם של גברים, ומקובל שהולכים בו נשים וגברים אין בו בעיה של איסור "לא ילבש". אבל אם הוא מיוחד לגברים בלבד אין ללכת בו (לא כל כך מכיר סוודרים כאלו).

יש איסור בבגד אדום, אבל זה שעיקרו אדום ומושך את העין, אבל מעט צבע בתוך סמל, אין צורך להחמיר ואפשר ללבוש.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ