כיבוד תלמידי חכמים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/01/24 09:21 ב בשבט התשפד

שאלה

בס"ד

שלום רב!

מזה כ 20 שנה אני משתתף בשיעור תורה בימי שישי בבוקר באשדוד.

עם האסון הגדול, המלחמה, ואזעקות בעיר אשדוד השיעור פסק לתקופה מסויימת, אך משחזר השיעור הכריז הרב שהשיעור מיועד לבני 30 שנה ומטה, וכן למשרתים בקבע ובמילואים.

כפי שאפשר להבין, אינני עומד בכללים להשתתפות בשיעור.

השאלות שלי:

האם ראוי להדיר משיעור תורה משתתפים קבועים בו?

כאמור, אני כבר 20 שנה בשיעור ואני יודע על כאלה שאף יותר.

והאם ראוי לפנות לרב בנושא? או שעליי לקבל את ההחלטה, בהיות הרב רב חשוב בעירנו ופוסק הלכה?

בברכה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לא רק שכדאי לפנות לרב אלא חובה לפנות לרב ולראות האמנם כן ומדוע מופלים המבוגרים, ואולי צריך לעשות שני שיעורים. אני בטוח שאם הרב ת"ח אמיתי הוא יתייחס לשאלה ברצינות ובכבוד הראוי.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ