חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/01/24 09:20 כט בטבת התשפד

שאלה

חלמתי שאלוהים מגיע לחלום ומבקש ממני להגיד מודה אני כל בוקר

מעניין אותי ממש למה

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים. אבל אשרייך שהחלומות שלך עוסקים בדברים שכאלה. זה מעיד על המקום הרוחני שבו את נמצאת.

ואם את עדיין לא אומרת 'מודה אני' כל בוקר, מאוד מומלץ. ואם כן, אז לכוון יותר באמירה הזאת בשמחה.

אם אדם קם מחלום והוא מוטרד ממנו, נכון שיאמר את הנוסח שמופיע בסידורים בברכת כהנים, או יעשה הטבת חלום בפני חבריו או קרוביו, וכמובן שטוב לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב