זיווג לפי התאמה אסטרולוגית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/01/24 09:24 ב בשבט התשפד

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול האם באמת לאסטרולוגיה יש השפעה על התאמת הזיווג שלי? נניח אם אני מזל מאזניים ובן הזוג מזל גדי האם יש התאמה או שלפי האסטרולוגיה זה לא מתאים?, שמעתי משפט שאומר "ישראל מעל המזל" האם זה אומר שאין להיות מושפעים מגלגל המזלות או שבכל זאת יש לזה מקום? הרי השם הוא מזווג זיווגים, האם צריך להסתכל על המזל של אותו בחור?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

חלילה להעזר באסטרולוגיה לצורך נישואין, אין לדיין אלא מה שעיניו רואות, וצריך למצוא בן או בת זוג לפי התאמת המדות והקשר הרוחני שבינכם, אבל אסטרולוגיה אין לה כל מקום בהחלטות בני האדם ובודאי לא בישראל כפי שכתבת "אין מזל לישראל". הרמב"ם תקף תופעה זו בחריפות.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ