למה בכלל

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 14/01/24 12:49 ד בשבט התשפד

שאלה

למה בכלל האל התנכי רוצה לעשות עם נבחר אני מתכוון יש ליהודי ולא יהודי מצוות אחרות נו אני מתכוון שגוי יש לו 7 מצוות נוח אבל למה בכלל אלוהים רוצה שיהיה עם נבחר

תשובה

שלום רב,

הקב"ה ניסה פעמיים להביא את האנושות כולה לגאולה שלמה ולתכלית העולם, פעם בגן עדן עם אדם הראשון, ופעם שנייה עם נוח אחרי המבול.

שני הניסיונות נכשלו, כי האנושות כולה אינה מוכנה ללכת את כל הדרך. לכן נבחרו אבותינו ועם ישראל הראויים לכך והמנוסים, ובניהם להוביל את האנושות לשם.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר