אני רוצה לדעת על שם נוגה עם או בלי ו

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/01/24 09:47 ב בשבט התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

קוראים לי נוגה

ורציתי לשאול אם כדי לי להורד את ה-ו מהשם שלי כי אמא שלי אומרת לי שכן ולא רשום בפסוקים נוגה רשום נגה ומצעד שני עוד אות זה הריכות ימים

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תוספת אות בשם איננה סימן לאריכות ימים, אלא יש קרי וכתיב, ברור שבתנ"ך נכתב "נגה" אבל זה כתיב חסר, בימינו כותבים כתיב מלא ולכן "נוגה". על כן אין חובה לשנות ובייחוד שאף אחד לא מבדיל אם יש "וו" או לא. אם אתה רוצה שהשם יהיה כמו שכתוב בתנ"ך אפשר.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ