שתי שאלות בקשר לכשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/01/24 10:15 ב בשבט התשפד

שאלה

שלום,

יש לי 2 שאלות:

1. לפעמים כשאני קונה בקצביה נתח של בשר שקוראים לו "פילה מדומה" אני רואה כל מיני חתיכות של דם בפנים, זה בסדר?

2. אני רוצה להכשיר סכו"ם. על החלק התחתון של הסכום יש קצת צבע (בערך ס"מ על ס"מ) כי פעם ריססו על זה צבע (או צבעו עם מברשת, אני לא בטוח) כדי שיהיה אפשר לזהות אם זה חלבי או בשרי (אבל עם הזמן הסכום התערבב במאכלים שונים). הצבע הזה לא יורד בסקוצ'. האם אפשר להכשיר אותם כרגיל (לשים בסיר עם מים רותחים) למרות הצבע הזה? תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אני מקווה שהקצביה תחת כשרות מסודרת שעושים שם מליחה של בשר כדין, ואם עשו מליחה כדין אין צורך לחוש לדברים שהם כמו ציר וכדו'.

ב. משאלתך נראה שאתה מקפיד על הצבע, על כן נראה שאי אפשר להכשיר כלים אלו אלא לאחר הורדת הצבע. כדאי לנסות להוריד את הצבע עם מעט נפט או טרפנטין שהם ממיסים את הצבע. ואז אפשר יהיה להכשיר.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ