האם דתי לאומי יהיה מעוניין בגיורת?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/01/24 10:09 ב בשבט התשפד

שאלה

שלום,

במהלך שירותי הצבאי עברתי גיור ומאז ממשיכה להגדיר את עצמי כדתייה לאומית, לשמור שבתות חגים, להתלבש בצניעות, להאמין בדרך הזו ומשתדלת לברך ולהתפלל.

אני מגיעה ממשפחה חילונית-ורואה את עצמי בעזרת השם מקימה בית דתי בישראל ולהמשיך לקיים את מצוות התורה.

ממה שיצא לי להכיר, לרוב דתיים מתחתנים ומכירים בתוך הקהילות שלהם, האם זה שאני גיורת ושהמשפחה שלי לא דתייה מהווה בעיה עבורי או שבחור דתי לאומי לא יהיה מעוניין בי?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשרייך שאת ממשיכה בדרך האמת והישר למרות כל הקשיים שעומדים בדרך המיוחדת שבחרת להיות חלק מעם ישראל.

אני מקווה שבמגזר הדתי לאומי תוכלי למצוא את זווגך הנכון והטוב, אולי כדאי אחרי הצבא גם להמשיך ללמוד במדרשה לבנות ששם יש לפעמים דאגה גדולה יותר לבנות באופן אישי. אבל דעי לך שאם יש בחור שזו הסיבה שהוא לא רוצה להתחתך אתך זו הוכחה שהוא לא ראוי לך. בעם ישראל היו גרים מעולים משמעיה ואבטליון ר'"ע ועוד רבים מחכמי ישראל המפורסמים. לכן התשדלי לחפש לך שידוך טוב כפי שמגיע לך.

בהצלחה רבה

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ