נדר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/03/24 00:00 ב באדר ב'

שאלה

אני נדרתי נדר שאם אח שלי יצא מעזה בשלום אני לא אראה תכנים אסורים. ואח שלי יצא מעזה בשלום ההפסקת אש ועכשיו הוא בעזה האם הנדר עדיין נחשב?

מה יקרה אם אני אפר את הנדר?

האם התרת נדרים יכולה להתיר את הנדר?

תשובה

שלום לך,

תזכי למצוות ואשרייך שאחיך יצא בשלום.

זה נדר שלא ניתן להתיר אותו.

משתי סיבות:

1. גם כך אסור לראות תכנים אסורים, הנדר גורם שכל פעם שתראי את עוברת על שני איסורים: גם איסור נדר וגם איסור לראות תכנים אסורים.

2. נדר בשעת צרה לא ניתן להפרה. זה מהותם של הנדרים שמתחייבים כלפי הקב"ה על דבר מסוים וכאילו אחרי שהוא קיים את חלקו בהסכם, את רוצה להפר את החלק שלך.

בהצלחה

אשרייך שזכית שאחיך נלחם ביחד השכינה

אשרייך שזכית שהמלחמה היתה הזדמנות עבורך להתקדם בדבר מצווה

דוד לוי