שכר ועונש בעולם הבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/01/24 11:34 ו בשבט התשפד

שאלה

היי לרב קודם אשמח שהשאלה תישאר אנונימית.. כי לא רוצה להכשיל את הרבים

פשוט בתקופה האחרונה יש בי הרבה נסיונית אמונה, אני כזה אומרת לעצמי בראש הרי בכל מקרה כשאהיה בעולם הבא אקבל עונשים גם על דברים הכי קטנים אז למה להתאמץ כל כך? נגיד כתוב על מי שמדבר לשון הרע שאין לו חלק לעולם הבא ואין אדם שלא חוטא בזה

וקשה לי מאוד עם המחשבה הזאת שעל כל דבר קטן נענשים.. זה מכביד נורא ולפעמים גורם לי לעזוב הכל .. אני נמצאת במקום שאני לא חרדיה אלא מסורתית וזה להיות באמצע לא פה ולא פה .. כן יש לי אינטרנט ,כן צופה בטלויזיה.. שומרת שבת כמובן אבל לא מצליחה להתחזק יותר אני לא רואה את עצמי בלי אינטרנט אני מרגישה שאני חייבת כבר לבחור מה אני רוצה מעצמי .מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

השאלה שלך מצוינת. היא לא מחלישה. לכן היא גם מפורסמת.

האם אני יכול להציע לך נקודת מבט אחרת לחלוטין ?

להשתחרר.

להשתחרר מהתמונה כאילו יושב ריבונו של עולם בשמיים, ועניינו הוא להעניש אותנו על הדברים הקטנים שאנחנו עושים.

אין לזה שום מקור. אין שום סיבה להאמין בכך. יש בכך אפילו סוג של חילול השם, שככה מצטייר ריבונו של עולם בתודעה.

ואת צודקת לגמרי שזה מכביד נורא, ואינו מאפשר להתחזק.

אנו למדים מפרקי נבואה רבים כי ריבונו של עולם מביט אל השורה התחתונה של האישיות שלנו – מה עשינו עימה בחיים. כדאי לראות את השיעור הזה

על הנהגת ה'.

לאמור: מה שאת קרואה אליו הוא להתקדם. כל הזמן. להתחזק. לתקן. מה שלא עושים היום – עושים מחר, ומה שלא מחר – מחרתיים.

שהשורה התחתונה של החיים שלך תהיה יותר טובה מהמקום שבו התחלת להיות בעלת בחירה ודרך.

וזו המשמעות של להיות בעל תשובה באופן מתמיד. תשובה אינה רק לחילוניים. אינה רק לדתיים. אינה רק למסורתיים. תשובה היא קריאה לכל אחד מאתנו לכונן חיים שהשורה התחתונה שלהם תהיה יותר גבוהה, ולהתקדם כל הזמן.

וזה מה שאנחנו למדים על הנהגת ריבונו של עולם.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב ושמחה