11 חודש ושנה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/01/24 06:09 כ בטבת התשפד

שאלה

אבי היקר נפטר ב14/10/23 מתי יוצא ה11 חודש והשנה ?

תשובה

שלום

14 באוקטובר היה השנה בכ"ט בתשרי (אלא אם כן הוא נפטר בערב במוצאי שבת, אחרי השקיעה, שאז זה כבר יוצא ל' בתשרי, וצריך להזיז את כל התאריכים המוזכרים להלן ביום אחד קדימה).

מכיון שהשנה היא שנה מעוברת, אז 11 חודש יוצא בכ"ט באב (2 בספטמבר), 12 חודש יוצא בכ"ט באלול, ערב ראש השנה (2 באוקטובר) ויום השנה הוא בכ"ט בתשרי (31 באוקטובר).

למנהג יוצאי עדות המזרח העיקר בשנה הראשונה שהיא מעוברת זה 12 חודש (כלומר, 2 באוקטובר) ויש גם שעושים ב 11 חודש (2 בספטמבר).

למנהג יוצאי עדות אשכנז העיקר זה התאריך של הפטירה, כלומר 13 חודש (31 באוקטובר).

והקב"ה ישלח לכם נחמה מן השמים בתוך שאר אבלי ציון וירושלים