כיבוד הורים ברווקות מאוחרת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 08/01/24 11:51 כז בטבת התשפד

שאלה

שלום רב, אני בחורה כבת 30 בחורה דתייה ורצינית, עדיין לא נשואה.

לפני 3 שנים התפתח ריב מאוד קשה ביני לבין אבא שלי-ביקש ממני לא להסתובב ולשבת עם חברת נפש שלי וכל פעם אמר זאת מגחמה אחרת, בהתחלה אמר שהוא מציל אותי כי היא עושה עליי עין הרע וכו'

לא הקשבתי לדבריו והייתי בקשר איתה מבלי שיידע על מנת לא לסתור את דבריו באופן בולט.

ואז במשך תקופה הוא התחיל לעקוב אחריי כעס נורא כשגילה ששיקרתי לו, איים עליי, עקב אחריי לכל מקום שהלכתי ובאחד הבקרים שקמתי לעבודה עקב אחריי למונית ובא לעלות איתי ליסוע לעבודה אמר שיבייש אותי במקום עבודתי, בכל הפעמים האחרות אני משתדלת לא לענות ולא להתחצף גם כשקילל אותי ואיחל לי דברים איומים אבל באותו רגע אמרתי לו שהוא מתנהג כמו חולה נפש...

נאלצתי לעזוב את הבית מתוך האובססיה הקשה הזאת ובהמלצת רב חיפשתי דירה להשכיר-כדי לא לצער את אמא שלי חזרתי לבית לאחר כשבועיים ואבי מאז המשיך לרדות בי, להשפיל אותי, לומר לי שביזיתי אותו והוא לא סולח לי(הביזיון המדובר זו הסיטואציה שתיארתי למעלה)

הוא מנע ממני לצאת מהבית (ממש חסם בגופו את דלת הכניסה)

העניין הוא שאני מרגישה שהשיגעון חוזר אליו הוא קילל אותי בשבת ואפילו איים להרים עליי יד..

זה התחיל בכך שאמר שדפקתי את החיים שלי כי לא הקשבתי לו והוא עשה לי רק טוב וכך גמלתי לו..

במהלך השנים האלו התרציתי לכל דבר שביקש אם זו הלוואה של כסף, אם זה תשלום חודשי השתתפות בשכירות(לא מתלוננת על כך)

פשוט מרגישה שהוא מחפש אותי..וכבר כמה שנים לא מתנהג בקו השפיות.

מה דעת הרב אני מרגישה שאני חייבת לעזוב את הבית אפילו שזה יגרום לצער לאמא שלי, מרגישה שהוא מאחל לי רק דברים רעים ולא טובים והוא גם אומר את זה ומתגאה בזה, אני פשוט מפחדת וחוששת כשהוא בסביבה שלי

תשובה

שלום לך,

אני כואב את מצבך אבל את מביאה את עצמך לשם.

את נשארת במקום בו את מושפלת וכד' - מדוע ?!

אינני מבין מדוע את שואלת שוב - הרב אמר לך לעזוב את הבית וכך היה אומר לך כל אדם אחר.

אמך רוצה אותך בבית - כיצד את תתחתני ? האם גם בעלך יגור איתך ועם אמך ?!

מבחינת כיבוד הורים אינך חייבת לציית לאביך : לא עם מי את נפגשת ולא לאן את הולכת, אבל את את גרה אצלו בבית - זכותו להתנות זאת בדיווחים ממך.

בנוסף

אסור לך להלוואת כסף לאביך - זה רק פתח לסיבוכים נוספים. מגיל 18 עליך להיות מופרדת מהוריך גם כלכלית. אם הם מבקשים בגלל מצבם שכר דירה קבוע - זה הוגן אבל גם כאן עדיף שלא תגורי איתם.

סיכום

1. תעזבי עוד היום את הבית ותבואי לבקר במינון נמוך פחות מפעם בשבוע

2. אח"כ תלכי ליעוץ מדוע אינך מצליחה עדין להתחתן {לענ"ד אינך אסרטבית מספיק} גיל 30 הוא גיל מאוחר לחתונה. ותזהרי מבעל שטלתן כמו אביך

בהצלחה דוד לוי