מושג

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/12/23 20:55 יח בטבת התשפד

שאלה

ב"ה

לכיפה

לכבוד כבוד הרב

ספר החינוך מצוה צה - מצות בנין בית הבחירה

שמות כ"ה, ח'

אבל יש אשר זכו ונתן להם השם יתברך לב לדעת ולהכיר במדותיו המעולות, ומתוך הכרתם יתקשרו מורשי לבבם באהבתו קשר חזק ואמיץ, עד שישימו כל כוונת הכנת גופם כדי להשלים חפץ השם יתברך לרוב חשקם אותו, ואל התועלת המעותד להם בעסק ההוא לא ישיתו לב, והיא המעלה הגדולה שעלו אליה האבות הקדושים השלשה, והרבה מבניהם אחריהם, זכר כלם לברכה, וזאת היא המדרגה העליונה שאפשר לבן אדם לעלות.

כתוב: מורשי לבבם באהבתו קשר חזק ואמיץ,

מורשי ?

תודה

תשובה

שלום

איוב יז, יא: "יָמַי עָבְרוּ זִמֹּתַי נִתְּקוּ מוֹרָשֵׁי לְבָבִי"

מצודת דוד: "הנה מרוב המכאוב עברו ימי חיי והנני קרוב למות ומרוב בלבול הדעת נעתקו מחשבותי אשר היו אל לבבי למורשה ר"ל עם כי מאז חושב הייתי מחשבות חכמה כאלו לבבי נחל אותם לה לנחלה הנה עתה נעתקו וסרו"

כל טוב