סיטרא דאחרא

חדשות כיפה הרב דוד לוי 01/01/24 00:13 כ בטבת התשפד

שאלה

כתוב במשנה ברורה שאחד מהסיבות שצריך לנטול ידיים בבוקר כדי לסלק את הסיטרא אחרא שיש בידיים מהשינה, רציתי לשאול את הרב, מאיפה הסיטרא אחרא מגיעה? מה המקור לזה

תשובה

שלום לך,

אינני זוכר משם את הביטוי הזה אלא 'רוח רעה'. רוח רעה שורה על היהודי בזמן השינה.

השינה הוא חלק אחד משישים ממיתה - דהיינו מדרגת חיים פחותה ולכן מסלקים את הרוח הרעה על ידי נטילת ידים בבוקר 3 פעמים לסירוגין.

בדומה גם אחרי כניסת יהודי למקום המת או קציצת דברים מהגוף כמו ציפורנים ואולי גם שיער , יש ליטול ידים 3 פעמים לסירוגין במקרה זה לא חייבים מכלי

בהצלחה דוד לוי