בריאות רפואה בריאו

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/01/24 18:26 כב בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב אני לפני שנתיים וחצי התחיל לי בעיות אלרגיה לא לא יבואו לאיזה מזון אני אלרגי וכל דבר שכאילו הייתי אוכל הייתי מתגרד הייתי מתגרדת לפעמים גם פריחה כל זה הוביל לחודשים של חוסר אוכל חוסר אוכל והגיע למצב של תתזונה הגעתי כבר לבעיה בעיניים ממש ממש לא ראיתי טוב כבר זה הגיע למצב שישפזו אותי בבית חולים על רקע תת תזונה התחילו לתת לי כאילו ויטמינים כל מיני ומאז בוא נגיד שאין לי כל כך חיים לא מתלונן תודה להם אבל אין לי אין לי רגע דל מאז כל הזמן בתי חולים העיניים לא העיניים לא רואה אותו כל הזמן בבדיקות ובחודשים האחרונים התחיל לי גם חרדות קשות כל הזמן המצב לא טוב כל הזמן בלחץ תפוס לי הגוף המוח העיניים בוא נגיד שכל הזמן אין לי בוקר אין לי לילה כל הזמן סביב בעיות בעיות בעיות לא יודע מה לעשות בבקשה אם תוכל להציע לי מה לעשות איך לצאת מכל השיט הזה תודה

תשובה

שלום לך ותהיה בריא,

לכל אחד הקב"ה שולח את החבילה שלו. אחד נולד בריא ואחר בלי רגל ולאחר כורתים את הרגל וכד'.

השאלה היא כיצד אתה מתייחס למה שהקב"ה נתן לך

- האם במרירות ואז אתה כפוי טובה על שאר הדברים הטובים שיש לך כגון רפואה וכד',

- או שאתה רואה בדברים אתגר גופני ומקפיד שלא תיפול ברוחך. מודה על הטוב שיש בעולם ומה שהשם נותן לך.

חכמים מצאו פגם בדברי יעקב אבינו שאומר לפרעה שחייו היו רעים למרות שהיו לו צרות רבות: עשו, לבן, דינה, רחל ,יוסף

מצבך הנפשי נובע בעיקר מנקודת המבט שלך על הדברים.

לפעמים אין ברירה אלא לפנות לרופא פסיכאטר שייתן לך תרופות נוגדות חרדה, כמו שכאשר כואב לנו אנו לוקחים משככי כאבים. - הכל תרופות שהקב"ה נתן חוכמה לאדם לפתח תכוון על כך בברכת חונן הדעת

בברכה ורפואה שלימה

דוד לוי