שתיית אלכוהול במקום פתוח בשבת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 25/12/23 12:13 יג בטבת התשפד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

אני רוצה לצאת לבלות עם חברות אך הן רוצות ללכת למקום שפתוח בשבת, מקום בעיקר של שתיה. והכוונה במקום זה השמחה וההנאה עם החברות.

אוכל אני יודעת שאסור, ושיש בעיה של מראית עין. אבל מבחינה הלכתית אם אני שותה אלכוהול- לא יין, אלא שתיה חריפה אחרת. האם יש עם זה בעיה? אם הבקבוק כשר ויהודי מוזג לי?

אשמח להסבר מופשט

תודה רבה

תשובה

שלום לך

אם מדובר על הליכה בשבת -

אסור לקנות במקום הפתוח בשבת - זה מסייע ידי עוברי עבירה. (גם לא לקבל מהמוזג שעובד בשכר ולא לשתף פעולה עם השומר העובד בשכר)

אסור להמצא במקום הפתוח בשבת - זה איסור מראית עין, איסור עובדין דחול ובד"כ גם חילול השם על כך גם יום הכיפורים וגם המיתה אינם מכפרים

אם מקום המכין אוכל בשבת - הכלים שלו טרפים , אם הוא משתמש בהם .

אם מדובר על הליכה לשם ביום חול - זה מעשה לא נכון אבל אינו אסור , כל זמן שאת קונה דברים סגורים .

במזיגה של יהודיה מותר {אני משער שאינם משתמשים בכלי בהם בישלו בשבת}

מזיגת משקה חריף לאשה על ידי גבר או לגבר על ידי אשה אינם נכונים מדרכי הצניעות