שאלה
שלום, אני בן 30 (נשוי). מאז שאני זוכר את עצמי הייתי אדם רזה שהמון פעמים זה פגע לי בביטחון העצמי. לאחרונה החלטתי ללכת לחדר כושר (גברים בנפרד) על מנת לעלות במשקל ולהראות טוב יותר עם הגוף שלי. אחת הסיבות היא אשתי שכן רוצה שאני אראה גבר יותר ופחות ילד.
אני כבר חודש וחצי מתאמן ואני כן רואה תוצאות.
מציק לי שאני רואה המון סרטונים באינטרנט על הנושא הזה (אולי מההתלהבות של ההתחלה) וזה מרגיש לי שזה סה"כ גוף ואני לא צריך להשקיע בו המון זמן. מצד שני אני כן שמח במה שאני עושה ובתוצאות.
חשוב לי לציין שאני לא רוצה לפתח גוף ברמה של תחרות ולהיות שקוע בזה כל יום, אני מתאמן 3 פעמים בשבוע וזה נראה לי מספיק.
האם זה בסדר להתאמן ולפתח שרירים כדי להרגיש יותר טוב עם עצמי וגם לשמח את אשתי?
ובנוסף אחרי אימון אני מסתכל על המראה על מנת לראות תוצאות ואני מרגיש טוב עם עצמי, הרגשה כיפית. האם יש פה גאווה?
תודה
תשובה
שלום וברכה,
קודם כל צריך לזכור שגוף בריא וחזק, זה דבר חשוב.
בכל אופן, על מנת שפיתוח הגוף לא יביא אותך לדברים שליליים של מידת הגאווה, או של נתינת חשיבות לא נכונה ומוגזמת לפיתוח הגוף, שיכול לגרום להתרחקות מדברים רוחניים וחשובים יותר.
על כן תכוון שכל מטרתך לחיזוק הגוף, זה כדי שתהיה אדם בריא וחזק יותר כדי שתוכל לעבוד את ה' יותר טוב, ותזכה לאריכות ימים, על מנת שתוכל להרבות יותר בעבודת ה' שלך במהלך חייך.
וכן תכוון שמטרתך בחיזוק הגוף, כדי להגיע יותר "לשלום בית" עם אשתך.
בשורות טובות
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם