קיום מצוות בחול

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/12/23 21:25 כח בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

האם יש חיוב לגור בארץ? כי יש מצוות שאפשר לקיים רק פה ויש מקומות בעולם בלי זריחה ושקיעה ששם אין מושג של זמן. כשהייתי בסנט פטרבורג ביולי היה שם חודש אור, לא ראו כוכבים ולא יכלתי להתפלל ערבית.

אם כן יש חיבו מדוע כל הצדיקים חיים בחול ומחכים שהמשיח יבוא בזמן שאנחנו בתפקיד בשר התותחים שלהם?

תשובה

שלום לך,

חובה לגור בארץ ואיסור מוחלט לצאת מהארץ כמפורט בהלכה במשנה תורה לרמבם הלכות מלכים ובשוע בכמה מקומות (כמו הלכות חול המועד והלכות כתובות).

חבל שיצאת מהארץ למקומות נידחים.

מי שחי בחוץ - שאל אותו ולא אותי.

איננו בשר תותחים של אף אחד אלא אנו מקיימים את רצון השם ועליהם נאמר "והוא רחום יכפר עון"

בברכה דוד לוי

בחופשה קצרה ממילואים ארוכים