פיתרון יצירתי לזוגיות.

חדשות כיפה הרב דוד לוי 22/12/23 00:22 י בטבת התשפד

שאלה

אני בעלת תשובה מגיל 23,והתחתנתי עם בחור טוב מבית חרדי כשהייתי כבת 28, עוד בשידוכים שמתי לב שלא נוצרות שיחות עומק מינימליות ורמת קשר אינטימי, אמרו לי שזה בגלל שהוא חרדי ושזה יגיע אח"כ. זה לא כ"כ הגיע אנחנו 17 שנה במחלוקות ובדרמות שניתן היה למנוע אותן לולא היינו מתקשרים. זה קשה. הוא לא מעונין בקשר עמוק ממה שישנו, וגם לא בלימוד מלאכה זו, ודאי שלא עי תווך של איש מקצוע, כבר שמעתי אותו אומר לאחת מבנותיי שהוא ישאר איתי עד שיתחתנו ואז יעזוב. אני מרגישה את זה . אהבתי אותו מאוד בתחילת הקשר ,כואב לי שהוא לא הרגיש כלפיי אותו הדבר (כך אמר לאימו) . חבל לי שזה נשאר כך ואף הסלים , לעיתים יש ביננו שיתופי פעולה אבל בגלל החברות השיטחית, לקשר אין כח,מה שמורגש בבית. אני עצובה אבל חזקה ,ובעיקר זקוקה לפיתרון יצירתי. תודה לרב. אני מודעת לעובדה שצריך לשמוע את שני הצדדים. זה בכ"א באמת רק הצד שלי.

תשובה

שלום וברכה,

צר לי מאד לשמוע שאתם 17 שנים במחלוקות ובדרמות.

הצעתי לך:

1. לקבוע כל יום כעשר דקות לשיחה אישית.

2. לקבוע פעם בשבוע יציאה מחוץ לבית לבילוי משותף ושיחה ללא ילדים פלפונים וכד' אפשר ללמד בה דברי תורה ואפשר לטייל וכד' - בכל שבוע בזמן קבוע ללא נוכחות אחרים.

3. לצאת פעם בשנה למקום אחר ללא הילדים וללא אנשים נוספים אפשר דירה של חברים אפשר בית מלון וכד' - תבקשו מההורים או מאחים לשמור על ילדים

4. לכי את לייעוץ זוגי - מטפל טוב ידריך אותכם דרכך. זה כמובן פחות טוב אבל עדיף מכלום ופעמים רבות אנו שומעים דרך בן הזוג שמגיע גם את התחושות של השני

בהצלחה דוד לוי