כבוד הרב הגעתי אני המשיח

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 28/11/23 04:20 טו בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

חלמתי שהקבה אומר לי שאני משיח, ושאח״כ הסתובבתי איפשהוא לחפש אם זה אמיתי…אשמח לעזרה לפענח מה זה אומר?

תודה מראש

תשובה

ברוך הבא.

היינו כחולמים.

מאוד משמח ומרגש לשמוע

שאלו חלומותיך

עם ישראל

מחכה מצפה וחולם

אלפיים שנה לביאת המשיח..

הנני מאמין שאכן זה היה חלומך אף שהקדוש ברוך הוא אינו גוף ואינו דמות הגוף

אבל כנראה שמעת קולות רוחניים.

האם זה אמיתי?

האם אתה המשיח?

יש שני מבחנים קלים מאוד

שנוכל תוך דקות ספורות לדעת אם אכן אתה הוא המשיח עליו אנו חולמים.

א. יש בגמרא ברכות דף ח קושיא שמסתיימת בתיק"ו שכאשר אליהו הנביא אליהו התשבי יבוא עם המלך המשיח הוא יתרץ קושיא זו.

אם אתה יודע מה התירוץ לתיקו הזה

אתה בכוון הנכון ואתה עולה לשלב ב.

ב. אם ענית על התיקו הראשון יש בגמרא כולה עוד 300 פעם קושיות המסתיימות בתיקו

ואז נבחן אותך ב300 התיקו אם יש לך תשובה ברורה על כל השאלות הללו וזה לא פשוט לענות כי יש בזה הרבה כללים ותיקו אחד קשור בתיקו שני.

אם ענית מזל טוב עלית לשלב ג'.

ג. ואם עלית לשלב ג' נפתח את הרמב"ם בפרק השמיני מהלכות מלכים ונבדוק סעיף סעיף אם אתה החכם הגבור והעניו המושלם.

בשלב זה בגבורתך תצטרך להשלים כעת את מלחמת שמחת התורה בנצחון גמור בהכרעת ואיבוד הרוצחים השפלים ובנצחון מובהק ומיידי.

ד. אם עברת את הבדיקות הללו בהצלחה

מזל טוב כפי הנראה חלומך הוא אמיתי .

ואם חלילה נכזבה תוחלתינו

וצפייתינו ולא עברת את כל השלבים במושלם

נזכור

כי רבים רבים לפניך חלמו את חלומך.

רק שהצד השווה בך ובכל החולמים שכולכם חולמים או חלמתם שאתם המלך המשיח.

אמנם הרמבם לא נתן הגדרה שמי שיבוא אליו חלום שהוא המשיח הוא אכן המשיח

ואף שחלומות אינם מעלים ולא מורידים והחלומות שווא ידברו

בכל זאת.

אילו אנחנו היינו חולמים

שאתה הוא המשיח

היה סיכוי כלשהו שאכן ישכאן משהו אם לא משיח בן דוד אז משיח בן יוסף.

אבל כשאתה חולם על עצמך שאתה הוא המלך המשיח

אתה נוגע בדבר

וצריך להרחיק עדות חלומית כזו מהסתברות כלשהי של אמת.

ובינתיים אולי בגלל שאנו בכסליו ותיכף נדליק את מנורת החנוכה

פשרו של חלומך הוא ממש פשוט ואמיתי בלי כל המבחנים הפשוטים שציינתי בשלושת השלבים

כי משיח ראשי תיבות

מ'דליקין ש'מונת י'מי ח'נוכה.???

נ.ב.

אל תחשוב שאני חלילה מזלזל בחלום המתוק הזה

כי כולנו מצפים ומאמינים שהוא יבוא ממש תיכף ומיד

ואדרבה אם אתה חושב שאתה עובר את כל השלבים נא שלח אלי מכתב נוסף ונקים בלי נדר בו ביום בית דין של שבעים חכמי ישראל לוודא שאכן כבודו משיח צדקנו אמן.