הכשלתי מישהי וגרמתי לה לאכול לא כשר

חדשות כיפה רבני כושרות 17/11/23 07:13 ד בכסלו התשפד

שאלה

שלום רב, ברצוני לשאול...

הכשלתי את אימי הצדקנית לאכול אוכל לא כשר.

היא שאלה אותי האם האוכל כשר ועניתי שכן,

מדובר היה במנה שקניתי ממסעדה לא כשרה, בה מגישים אוכל טרף.

קניתי מנה שכללה אטריות שעועית בצל מטוגן בצל ירוק ולימון

חשוב לי לשקף שהיא רק טעמה מהמנה, לא היה לה טעים ויותר לא נגעה בה.

אציין כי ידעתי שהמעשה לא תקין אך בזמנו לא הבנתי את החשיבות וכעת מצטערת על כך מאוד!

לצערי היא איננה בין החיים כך שאין ביכולתה לכפר על המעשה ואין באפשרותי לבקש ממנה סליחה

ברור לי שהחטא הוא שלי משום שהכשלתי אותה, אך חשוב לי להבין האם היא תיענש על כך בשמיים על כך שטעמה מהמנה הזו?

הרי היא לא ידעה שהמנה לא כשרה, האם השם ידון אותה על כך? הרי היא לא ידעה שחטאה

או שרק אני איענש על כך?

תשובה

שלום וברכה

איני יודע מה קורה בשמים.

בארץ צריך לעשות תשובה.

קבלי על עצמך להתחזק ולחזק אחרים בענייני כשרות.

בברכה

יצחק דביר