כשרוצ

חדשות כיפה רבני כושרות 16/11/23 16:37 ג בכסלו התשפד

שאלה

שלום רב.

יש לנו בצבא טוסטר לחיץ. השבוע הכנו בטוסטר טוסט עם גבינה (ככה ישירות על הטוסטר). אחרי כמה ימים הכינו בטוסטר הזה טוסט עם בשר (ציפו את הטוסט עצמו בנייר כסף). למחרת הכינו בטוסטר הזה טוסט עם גבינה (גם אותו ציפו עם נייר כסף). רציתי לדעת בבקשה מה הדין של הטוסטר, האם אפשר להכשיר אותו ואם כן, מתי אפשר להכין בו טוסט חלבי?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

בהנחה שהטוסטר לא נקי, שכבה אחת של נייר כסף אינה מועילה, מפני שמצד אחד של הנייר כסף יש שאריות גבינה ומהצד השני בשר, במקרה כזה הוא נאסר וכך גם הטוסטר.

על פי עיקר הדין אין אפשרות להכשיר את הטוסטר, להמשך השימוש מומלץ להתייעץ עם הרב הצבאי.

בברכה

יצחק דביר