טומאת הנפש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/11/23 19:26 ג בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה אני לפעמים נחשף לכל הסרטונים והתמונות של הטווח המזעזע שביצע אירגון הטרור חמאס, ומראה את הטווח המזעזע לכל האנשים שמכחישים את הטווח הזה, השאלה שלי זה אם זה מטמא את הנפש להסתכל על גופות ודברים כאלה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ידוע שמי שחייב להסתכל הקב"ה מסייע בידו, אבל אין עניין להסתכל על דברים אלו, זה לא מטמא את הנפש אבל הנפש שלנו זכה וטהורה וכשרואה דברים כאלו זה מכאיב לה ואין לאדם שמחת חיים. על כן מי שצריך וזה הכרחי בעבורו יעשה כן, אבל מי שלא חייב לעשות כן עדיף שלא יעשה זאת.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ