עקדת יצחק

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 20/11/23 22:44 ז בכסלו התשפד

שאלה

היי שלום שמי רז מקווה שפניתי למקום הנכון

אני חוזר בתשובה ולומד בבית ספר חילוני והמורה לימד אותי על עקדת יצחק שבה קורה את מה שקורה ורק רציתי לשאול (אם זה לא בסדר לשאול תומרו לי אני רק נכנס לעולם הזה) למה בורא עולם עשה את זה? כמובן שאברהם אבינו לא באמת העלה את יצחק לעולה אבל המורה סיפר שזה גרם לו לחרדות עצומות ובסוף הוא עזב את הבית

תודה רבה על ההקשבה

תשובה

לשואל שלום רב.

זהו נסיון. מטרתו להוביל את אברהם ולרומם אותו. לגרום לאברהם להביא לידי ביטוי את אמונתו הגדולה בה', והוציא אותה מן הכח אל הפועל. כלומר שלא תהיה רק רגש, אלא שאברהם בפועל יבטא את אמונתו הגדולה בה' ויביע את מסירות הנפש בגדולה שלו. ואז בא ה' ואומר לו שאין הוא צריך להקריב בפועל.

אינני יודע מנין ה" חרדות עצומות", וכן "עזב את הבית". (למיטב זכרוני, זה לא מוזכר בפסוקים)

המסר הגדול של מסירות הנפש שאנו לומדים מאברהם, מלווה אותנו לכל אורך ההיסטוריה עד ימינו אנו.

וכמובן - זה בסדר גמור לשאול.

בברכה

אפי קיציס