למה יש רע בעולם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/11/23 11:37 ג בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי מחשבות ושאלות שמאוד מעסיקות אותי בימים הקשים האלו שעוברים על העם שלנו

אני מאוד מאמינה בבורא עולם הוא איתי לעולם כל הדרך ואני מודה לו על כל מה שהוא עושה עבורי מרגיש לי שהוא מבין אותי ומקבל אותי

יש לי שאלה שמעסיקה אותי

יש הרבה טוב בעולם אבל גם יש הרבה רע בעולם

למשל למה כל הרע הזה קרה שיש כל כך הרבה נרצחים חטופים פצועים נעדרים?

למה יש פיגועים?מה עשו האנשים החפים מפשע שעכשיו שבויים בעזה?זקנים נשים ילדים גברים חיילים? הרי זה אסון לעם שלנו

המחשבות עליהם שובר את הלב ומתפללת עבורם

אני חלילה לא מערערת בבורא אלוהים

יכול להיות שזאת תשמע שאלה דבילית

אבל זו שאלה שבאמת מעסיקה אותי במיוחד בימים אלו

אשמח לתשובה תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

יש כאן הרבה שאלות אתייחס רק לאחת בנוגע לרע בעולם.

הקב"ה לא יצר את הרע אלא ברא אותו כפי שנאמר בישיעהו "יוֹצֵר אוֹר וּבוֹרֵא חֹשֶׁךְ עֹשֶׂה שָׁלוֹם וּבוֹרֵא רָע אֲנִי ה' עֹשֶׂה כָל אֵלֶּה."

הקב"ה יצר עולם שיש בו אור וטוב היצירה הזו היא יצירה שקיימת והקב"ה ברא את הרע (לא יצר אותו) כלומר יש בחירה לאדם לכבות את האור וע"י כך להשתמש בחושך שהקב"ה ברא. כי חושך משמעותו העדר אור. ורע משמעותו העדר טוב.

הרע בעולם הוא בריאה והאדם יכול לבחור האם להשתמש ברע או לא!!

הרשעים החמסניקים שביצעו זוועות קשות בעם ישראל בחרו לעשות כך .והקב"ה לא עשה לנו נס להצילנו מידם.באותו הזמן והם הצליחו חלקית במזימה שלהם. (לפי מה שפרסמו הייתה להם תוכנית הרבה יותר גדולה ..)

לעם היהודי יש מצווה להלחם ברע שבעולם ולא לקבל אותו. זה בא לידי ביטוי בציווי להכחיד את עמלק שמייצג את הרע בעולם. ולכן ההלכה מגדירה את המלחמה כמלחמת מצווה.

השאלה הגדולה למה הקב"ה לא עשה לנו נס להצילנו מידם ואפילו אנחנו רואים שהיה להם הצלחה (חלקית) והקב"ה סידר את הנס שיהיה נס הפוך לטובתם שהם הצליחו (חלקית) .זו שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית אין אנחנו יודעים חשבונות שמיים. .

וברור הוא שצריך לחפש תשובות לשאלה זו.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.