מחילה מאלוקים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 01/01/24 09:49 כ בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, כמה אלוקים מסוגל למחול?..

אני בעל תשובה בעזרת השם עומד להכנס לישיבה יש לי רגעים שאני חוטא וחוזר בתשובה ומתחרט חס ושלום אני לא אומר אחטא ואשוב אני אומר אשוב בלי לחטוא ויוצא שאני בכל זאת חוטא וחוזר בתשובה, כמה זה יכול להמשיך ככה.. כמה אפשר לחטוא באותו חטא ואז להתחרט ולהגיד סליחה לא חסר יש לי מספיק עוונות מלפני שחזרתי בתשובה

תשובה

שלום לך,

לגבי עוונות בין אדם למקום שעליהם חזרת בתשובה - הדברים מתכפרים לפי הכתוב במשנה תורה לרמב"ם בספר המדע בהלכות תשובה.

אם תעיין גם בספר אורות התשובה תלמד כיצד העבירות יכולות להפוך לזכויות ובעיקר כדי לא לשקוע בזכרונות שלהם.

לגבי הנפילות החדשות - לכל אדם יש נסינות והכל לפי האדם והקשיים שלו להתמודד

בהצלחה דוד לוי