אמונה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/12/23 21:28 כח בכסלו התשפד

שאלה

לכבוד הרב שלום.

כידוע אנו נמצאים בתקופה כל כך מאתגר וקשה לעמ"י.

עקב התחברותי לרשתות החברתיות נוכחתי לשנאה העזה של עמי הארצות לעבר היהודים.

שאלתי היא: הכיצד יכול להיות שכל כך הרבה ארצות (טורקיה, בלונדון, צרפת...)שונאים אותנו שנאת מוות?

עד היום לא הרגשתי שנאה רבה כלפיהם.( פרט לטוח הנוראי ששינה לי את חוט המחשבה ועורר בי את השנאה) אם כן על סמך מה הם שונאים אותנו וקוראים להורגינו אם בכלל הם נמצאים בארץ אחרת ולא בא"י? מהיכן זה מגיע?

תודה רבה ושנתבשר בבשורות טובות אמן.

תשובה

שלום לך

אומות העולם שונאות את עם ישראל בכלל מה שהוא.

הטענות משתנות מדור לדור - פעם כי הם סוחרים ופעם מלוים בריבית ופעם כי הם כובשים וכד'.

עם ישראל מייצג את המוסר בעולם. מוסר יוצר בד"כ מגבלות .

לכן פרעה נלחם בנו גם כאשר אבדה מצרים - רק כדי שעם ישראל לא יביא תורה לעולם

כך גם עמלק וכך בימנו גם האיסלם וגם הנצרות.

כפי שלוט אומר למלאכים הבאים להצילו שאינו יכול לגור על יד אברהם - זה בשבילו בעיה שאברהם אבינו איש המוסר ועל ידו לא ניתן לגזול וכד'.

כך גם אומות העולם. גם היום.

התפקיד שלנו לתקן אותם. זה קורה לאט לאט - היום לא מקריבים בנים למולך אולי כשהידים עדין כן והעולם כבר מדבר על מוסר ולא מקיים אלא כדי לנגח את עם ישראל

סיכום

המאבק ביננו לבין אומות העולם אינו על שטח - ארץ ישראל לפני 200 שנה היא לא ענינה אף אחד השנאה אלינו היא כי אנו שונים. אנו מוסריים , אנו נאמנים, אנו רוצים תאי משפחה ולא הפקר וכד'

בהצלחה דוד לוי

הערה נוספת -

אסור לך לשנוא אותם. וגם אסור לפעול מרגש נקם ולא מכל רגש אחר . אנו צריכים לפעול משכל ולתקן עולם במלכות שדי. אנו רוצים שכל רשעי ארץ ישובו ויכירו כי הקב"ה בורא עולם ומשגיח עליו ובוחר בישראל עמו.

יש מצבים בהם עלינו לרדוף אותם, עד שיחזרו בתשובה כמו שנאמר יתמו חטאים ולא ייתמו חוטאים.

מכיון שחלק מהם הורס את העולם אז צריך לרדוף אותם ולשרש אותם קוצים מן העולם