לא יודע מה לעשות.

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/12/23 23:39 כח בכסלו התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב.

עם כל המצב הלא פשוט לאחרונה, יש המון סרטונים של כל מיני רבנים שמופצים ברשת, חלק אומרים שסוף העולם מגיע ושצריך למהר לחזור בתשובה, וחלק אומרים שאין שום סכנה קיומית למדינת ישראל וכל אלו שאומרים שזה סוף העולם זה יפה שהם מנסים להחזיר בתשובה, אבל שתשובה אמיתית צריכה להגיע מאהבה.

אני לא אפרט שמות של רבנים, אבל אני פשוט לא יודע לאיזה צד להקשיב, אם לצד שאומר שסוף העולם תכף וכל הרבנים שלא מעוררים הם רבני שקר, או להקשיב לרבנים שאומרים שאין שום סכנה ושצריך לחזור בתשובה מתוך אהבה לשם יתברך.

תודה רבה על זמנך כבוד הרב, כל טוב.

תשובה

להתקרב לה' מתוך הכרה ולימוד בנחת ולא מהפחדות.